SUVREMENA RJEŠENJA KOD NEDOSTATKA ZUBI Iseljenicima su lako dostupna u Hrvatskoj

Zahvaljujući implantatima, mnogi su dobili novi osmijeh.

Napretkom dentalne medicine, razvojem novih tehnologija te primjenom novih metoda, dugotrajni i bolni postupci postali su prošlost. Novim metodama i postupcima primjene dentalne medicine danas su i najsloženiji slučajevi brzo i lako rješivi, a grana stomatologije koja se posljednjih godina najviše razvija je implantologija.

O zubnim implantatima danas se sve više priča, ljudi su otvoreniji prema toj temi i ono najbitnije – dostupni su svima. Zahvaljujući njima, mnogi su trajno riješili svoj problem nedostatka jednog ili više zubi, dobili novi osmijeh te vratili samopouzdanje.

Što su zubni implantati?

Zubni implantati su nadomjesci izrađeni od titana, potpuno biokompatibilnog materijala, koji se kirurškim zahvatom ugrađuju u čeljust te se na njih stavlja protetska konstrukcija. Oni mogu služiti kao nadomjestak za jedan zub ili biti potpora mostu, odnosno većim protetskim nadomjescima.

Bitno je znati da se implantat ponaša kao prirodan zub, sprječava propadanje preostale kosti i daje vam priliku da sačuvate svoje zdrave zube, odnosno da izbjegnete brušenje zdravih zubi.
Upravo zbog brojnih prednosti zubni implantati su danas postali najtraženije trajno fiksno rješenje za slučajeve nedostatka zubi.

Budući da su lijepi i funkcionalni poput pravih zubi te izgledaju prirodno i tako se ponašaju u ustima, nakon njihove ugradnje osobe se osjećaju preporođeno. Implantati ne ometaju govor, ne remete žvakanje hrane i ne otežavaju uzimanje tekućine što omogućuje potpuno uživanje u svakodnevnom životu.



Rješenje za svakoga 

Može se reći da danas gotovo svatko može biti kandidat za ugradnju zubnih implantata.

Glavni uvjet za postupak ugradnje implantata je dobra, zdrava i kvalitetna kost, a za preciznu dijagnostiku i utvrđivanje stanja kosti, potrebna je CT dijagnostika te panoramska snimka tj. ortopan.
U slučaju da postoji problem nedostatka kosti postoji nekoliko rješenja:
Ugradnja umjetne kosti za vraćanje volumena kosti potrebnog za ugradnju implantata
PRF protokol s nadogradnjom umjetne kosti u donjoj čeljusti za puno bržu regeneraciju kosti
Sinus lift u kombinaciji s PRF protokolom u gornjoj čeljusti.

Uobičajeni postupak utvrđivanja dentalnog stanja i potrebnih zahvata odvija se na prvom pregledu kod dijagnostičara. Ono što je bitno imati na umu jest da nadogradnja kosti produljuje cijeli proces ugradnje implantata za 6-8 mjeseci kako bi se dobilo dobro stanje kosti i tkiva koje je pogodno za ugradnju implantata. Iako se proces produljuje, čekanje se na kraju uvijek isplati, jer osoba dobiva mogućnost dugoročnog normalnog funkcioniranja kao s pravim zubima.

Ugradnja implantata traje 15-ak minuta

Proces ugradnje zubnih implantata je brz, jednostavan i ono najbitnije – u potpunosti bezbolan. Kirurški se jedan implantat ugrađuje za 15-ak minuta i manje je neugodan od vađenja zuba.

Nakon samog zahvata, dolazi do procesa sraštavanja kosti i implantata kako bi implantat mogao funkcionirati kao prirodan zub. Kod ugradnje implantata u donjoj čeljusti potrebno je čekati 2 – 3 mjeseca, a kod gornje čeljusti 3 – 4 mjeseca kako bi se mogla izraditi i nadograditi dogovorena protetska konstrukcija.

DSC_4832

Bez brige uz doživotnu garanciju

Garancija na sami implantat, odnosno titanski dio koji se ugrađuje u kost, je doživotna. U nekim slučajevima, doživotnu garanciju daje proizvođač implantata, dok u drugim situacijama i sama stomatološka poliklinika, kao što je slučaj u Štimac centru dentalne medicine. Što se tiče ostalog dijela rada, na sve protetske radove (zubne krunicemostove, proteze i ljuskice) Štimac centar daje garanciju od pet godina.

Implantatima do potpune transformacije osmijeha

Štimac centar dentalne medicine mnogi pacijenti dolaze s vrlo lošom dentalnom situacijom zbog koje se srame, izbjegavaju društvo, trpe bolove i naposljetku povlače u sebe.

Prikazani slučaj jedan je od savršenih primjera koji pokazuje koliko zubi utječu na osobu i kakva transformacija je moguća u kratkom roku uz pomoć suvremene dentalne medicine.

PRIJE POSLIJE

U ovom slučaju vidljiv je veliki nedostatak zubi zbog čega pacijentica nije mogla jesti, žvakati hranu te su tako nastali i želučani problemi. Neprestano skrivanje osmijeha u društvu te izbjegavanje pojavljivanja u javnosti bili su njena svakodnevica.

Nakon šest mjeseci stomatoloških radova pacijentica je dobila novi, trajni i fiksni osmijeh te samopouzdanje koje sada pršti iz nje. Novi osmijeh postignut je zahvaljujući ugradnji zubnih implantata i izradi keramičkih mostova, dok jezubotehnički laboratorij unutar samog centra omogućio da sve bude završeno i ranije od uobičajenog procesa.

Muče vas slični problemi i željeli biste obnoviti svoj osmijeh? Pošaljite svoj upit putem ovog OBRASCA ili nazovite stručnjake iz Štimac centra dentalne medicine na broj 003851/3633-602.

Mail