HGK: Zbog potresa ukinute propusnice; Stožer: Ne idite u Sisak i Petrinju

Foto: Hina

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske s obzirom na novonastalu situaciju donio je Odluku o stavljanju izvan snage Odluke o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj, ali još nije objavljeno koliko će trajati ta suspenzija zabrane.

Mole se građani da ne idu u Sisak i Petrinju. Bez obzira na vaše najbolje namjere, apeliramo da ne idete na područja pogođena potresom, mole iz Stožera.

Petrinja i Sisak su mali gradovi, gužve koje nastaju nekontroliranim i nekoordiniranim volonterstvom otežavaju i usporavaju rad žurnih službi.

Na područje Sisačko-moslavačke županije upućene su sve raspoložive operativne snage sustava civilne zaštite, žurne službe iz svih područja Republike Hrvatske i pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite sa potrebnom opremom.

Želite li pomoći, umjesto odlaska na potresom pogođena područja možete to učiniti novčanim uplatama ili donacijama odjeće, hrane i higijenskih potrepština, a tvrtke mogu pomoći svojom opremom za raščišćavanje ili odvoz ruševina.

 

Izvor: HGK

 

Mail