Hrvatska na naslovnici newyorškog Condé Nast Travelera

Foto: HTZ

Hrvatska kao poželjna turistička destinacija krasi naslovnicu travanjskog izdanja renomiranog newyorškog časopisa posvećenog putovanjima Condé Nast Traveler, izvijestila je direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u SAD-u Ina Rodin.

Fotografija jezera Mir i okolnih litica uvale Telašćica nalazi se na samoj naslovnici, dok je u istom izdanju časopisa objavljen i veliki članak naziva Time and Tide u kojem su opisane ljepote sjevernodalmatinske obale i otoka. Hrvatska je u članku opisana kao „zemlja izrazite ljepote i otpornosti, gdje suncem izbijeljeni otoci mirišu na kadulju i sol, a gradovi popločani vapnencem ponosno nose svoju povijest”.

Poseban naglasak stavljen je na čari jedrenja arhipelagom Kornati, ali i na ljepotu i povijesni značaj Zadra i Šibenika koji se nalaze u neposrednoj blizini.

„Amerikanci željno iščekuju nova putovanja u Hrvatsku što potvrđuju brojni direktni upiti i rezervacije putem turističkih posrednika te brojni članci u vodećim američkim medijima kao što su Condé Nast Traveler, Forbes, USA Today, The Washington Post, CNN Travel, Travel + Leisure, Departures, Lonely Planet i dr. Trebamo nastaviti graditi imidž sigurne i odgovorne destinacije i jasno komunicirati informacije o epidemiološkoj situaciji, protokolima u zemlji te uvjetima za putovanja u Hrvatsku“, zaključila je Rodin.

Mail