Prvi val kampanje za digitalne nomade ostvario preko 8 milijuna impresija

kampanja Croatia, your new office

Foto: HTZ

U sklopu prvog vala kampanje za digitalne nomade „Croatia, your new office!“, koju Hrvatska turistička zajednica provodi na tržištu SAD-a, Kanade i Ujedinjenog Kraljevstva, od sredine ožujka do sredine travnja 2021. godine ostvareno je preko 8 milijuna impresija.

Aktivnosti u sklopu ove promotivne kampanje provedene su na društvenim mrežama Facebook i Twitter usmjerene isključivo na ciljanu skupinu potencijalnih digitalnih nomada, a sve informacije o uvjetima prijave i boravka digitalnih nomada u Hrvatskoj mogu se pronaći na landing pageu kampanje i podstranici Croatia your new office, dostupnoj na službenoj stranici HTZ-a Croatia.hr.

„Digitalni nomadi u trenutnim okolnostima mogu doprinijeti boljoj popunjenosti turističkih kapaciteta tijekom cijele godine, dok samo digitalno nomadstvo sve više postaje globalni trend koji donosi brojne benefite za čitav niz djelatnosti pa tako i za turistički sektor. Hrvatska ima potrebne preduvjete da postane atraktivna i poželjna destinacija digitalnih nomada te ćemo nastaviti provoditi potrebne aktivnosti kako bi u tome bili što uspješniji“, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako je drugi val promotivne kampanje planiran za drugu polovinu 2021. godine.

Dodajmo kako se na stranici kampanje najviše pretražuju uvjeti i koraci koji se moraju ispuniti kako bi se dobila viza za „digitalne nomade“, ali i sadržaji dostupni u pojedinim destinacijama. Podaci također pokazuju kako najviše interesa pobuđuju turistički proizvodi poput aktivnog odmora, prirode, kulture i eno-gastronomije, ali i destinacije poput Srednje Dalmacije, Istre, Dubrovnika i Zagreba.

Da je Hrvatska prepoznata kao zanimljiva destinacije za digitalne nomade potvrđuju i brojne objave u renomiranim inozemnim medijima poput časopisa GEO, Lonely Planeta, The Washington Posta, Forbesa, The Mirrora i The Independenta, a koji su svoje nedavne članke posvetili temi digitalnih nomada u Hrvatskoj.

Mail