Poljski National Geographic Traveler u potpunosti posvećen Hrvatskoj

Poljski National Geographic Traveler u potpunosti posvećen Hrvatskoj

Foto: screenshot, National Geographic Traveler

Novi broj poljske verzije časopisa National Geographic Traveler u potpunosti je posvećen Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji. Novi broj „Hrvatska – 23 putovanja života“ na 116 stranica donosi tekstove, fotografije i korisne informacije poljskih novinara i putopisaca koji su pisali o ljepotama i posebnostima hrvatskih destinacija.

„Posebno izdanje časopisa već je u prodaji pa će brojni Poljaci imati dodatnu priliku za još boljim upoznavanjem Hrvatske koja je na ovom tržištu pozicionirana kao jedna od omiljenih inozemnih turističkih destinacija. Odlične slike i primamljivi tekstovi bit će dodatna inspiracija Poljacima da posjete hrvatske destinacije već ove godine“, istaknula je Agnieszka Puszczewicz, direktorica Predstavništva HTZ-a u Poljskoj.

Novinarsko-urednički tim koji je pripremio posebno izdanje o Hrvatskoj oko sebe je okupila glavna urednica magazina National Geographic Poland i National Geographic Traveler Poland Agnieszka Załęska-Franus. „Puno Poljaka obožava Hrvatsku o čemu svjedoči činjenica da im je Hrvatska već godinama jedna od omiljenih ljetnih destinacija. Tako se i stvorila ideja da posebno izdanje časopisa u potpunosti posvetimo Hrvatskoj i njezinim ljepotama, malim i većim gradovima, ukusnoj kuhinji, odličnim vinima te prekrasnoj prirodi“, istaknula jeZałęska-Franus, koja se pritom zahvalila na profesionalnoj suradnji, angažmanu i pomoći u stvaranju posebnog izdanja časopisa.

U posebnom izdanju National Geographic Travelera zastupljene su sve hrvatske regije, a tematski su obuhvaćene brojne atrakcije koje Hrvatska nudi u svojoj turističkoj ponudi. Ideje za idealni odmor mogu pronaći ljubitelji adrenalina i aktivnog odmora, ali i ljubitelji uživanja u suncu i moru te netaknutoj prirodi hrvatskih nacionalnih parkova. U časopisu se mogu pronaći ideje za city break odmor u gradovima poput Zagreba, Splita ili Dubrovnika.

„Poljska je za hrvatski turizam jedno od najvažnijih tržišta koje je u prošloj godini zauzelo visoko treće mjesto po ostvarenom turističkom prometu. Lani su poljski turisti ostvarili oko 4,6 milijuna noćenja, a snažan doprinos s ovog tržišta očekujemo i ove godine“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, naglasivši kako su Poljaci u ovoj godini ostvarili više od 100 tisuća noćenja.

Uz Hrvatsku turističku zajednicu, u realizaciji ovog projekta sudjelovale su i turističke zajednice Istarske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije te grada Zagreba.

Mail