VRIJEME JE ZA MAŠKARE U CRIKVENICI 2020. Napokon počinje uzbudljivo peto godišnje doba

Siječanj je savršeno vrijeme za početak najzabavnijega razdoblja u godini. I ove će zime Rivijera Crikvenica biti zaigrana i, kao što to čini već desetljećima, otvorit će svoja vrata dragim prijateljima i gostima, pokazati im zabavu za sve generacije i na nekoliko tjedana ustupiti vlast maškarama.

Radosni i bezbrižni maškarani dani prepuni smijeha i zabave počinju 11. siječnja, a trajat će sve do 26. veljače. Poslijepodnevni su sati 11. siječnja rezervirani za tradicionalno Maškarano druženje u Matkovićima u Crikvenici. Crikvenička grupa Matkovići ugostit će, kao i prethodnih godina, ostale maškarane grupe s područja grada. Bit će to još jedno veselo druženje, uz zvukove bubnjeva i harmonike, začinjeno smijehom, plesom i pjesmom. Istoga će dana oko 20 h meštar crikveničkih maškara Damir Benić tradicionalno preuzeti gradski ključ iz ruku gradonačelnika Damira Rukavine, čime će i simbolično biti obilježena njihova vladavina čitavom crikveničkom rivijerom. Podignut će se i zavijoriti maškarana zastava, kao još jedan znak da će nas maškare veseliti nekoliko tjedana.

Već nas u nedjelju, 12. siječnja, očekuje prava maškarana poslastica za djecu i novost u programu – veselo Klizanje pod maskama. Djeca će od 15 h uživati u zabavnom programu na klizalištu u centru Crikvenice. Poslijepodne će proletjeti začas uz animaciju i igre, besplatne klizaljke i face painting za maškarice, a najbolje maske i najspretniji klizači osvojit će nagrade. Prije klizanja će djeca u parku Palih za domovinu s crikveničkim meštom otvoriti njegov ured, zanimljivu ovogodišnju novost. U njemu će meštar svoj djeci koja budu dio maškara predati diplomu kao priznanje da su baš oni nove crikveničke maškarane nade. Klizalište je upravo zbog početka Maškara ostalo otvoreno još cijeli ovaj tjedan. Radno vrijeme je od 10 do 20 h, petak i subotu od 10 do 22 h, a zatvorit će se nakon nedjeljnoga maškaranoga klizanja.

Subotnje maškarane zabave u Gradskoj sportskoj dvorani privlače brojne posjetitelje pa svakako na vrijeme rezervirajte svoje mjesto na plesnome podiju. Maškarani posjetitelji ne plaćaju ulaz, a također i svi neomaškarani, koji dođu prije 21 h. Za sjajnu atmosferu, pjesmu i ples do ranih jutarnjih sati i ove će godine biti zaduženi muzički sastav Point i sjajni glazbeni gosti. Prva je energična Indira Forza, i to 18. siječnja. Maškarani i nemaškarani posjetitelji će se ludo zabavljati i subotama nakon toga, jer na maškaranu pozornicu stižu i ostala draga glazbena lica – „Koktelsi“ (25. siječnja), Jole (1. veljače), Maja Šuput (8. veljače) te „Gazde“ (15. veljače).

Crikveničke će ulice u nedjelju, 26. siječnja ponovno biti najživahnije i najoriginalnije pozornice na otvorenom, i to zahvaljujući dvjema tradicionalnim povorkama, koje mnogi očekuju s nestrpljenjem. Dječja maškarana povorka i Velika maškarana povorka iz godine u godinu okupljaju sve veći broj sudionika, čije kreativne maske i radosno paradiranje uz glazbu i ples zabavljaju brojne posjetitelje.

Već nekoliko godina u maškaranome razdoblju domaćini Rivijere Crikvenice za veselu dobrodošlicu pripremaju pogodnosti i popuste u pojedinim ugostiteljskim objektima, trgovinama, frizerskim i kozmetičkim salonima ujedinjene pod nazivom „Vesela maškarana škrinjica“. Popis svih sudionika može se pronaći na letku ovogodišnje manifestacije te internetskoj stranici www.maskare.net, gdje vas čeka i posebna ponuda smještaja.

U ovo se vrijeme tradicionalno održavaju i razna druga zabavna i sportsko-rekreativna događanja, naravno, sva tematski posvećena maškarama. Tako će se 18. siječnja poslijepodne u crikveničkoj sportskoj dvorani održati Otvoreni maškarani pikado turnir, a 25. siječnja će na trgu u centru grada maškarane ekipe kuhati gulaš u sklopu Humanitarnoga maškaranoga kotlića kojeg organizira Udruženje obrtnika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske. Nakon dana posvećenih zaljubljenima, 15. veljače će prigodno u jutarnjim satima biti organizirana maškarana šetnja po Kotoru. Slijedi Maškarani boćarski turnir i druženje u Gornjem kraju 22. veljače.

Crikvenički će hotel „International“ biti mjesto zabavnih nedjeljnih poslijepodnevnih čajanki uz tombolu (19. siječnja, 2. i 16. veljače).

Ovogodišnje Maškare donose još zanimljivih novosti. Za početak, dvije će subotnje večeri u gradskoj dvorani biti još uzbudljivije uz plesne atrakcije: 18. siječnja zakazan je plesni program Samba mania, a 15. veljače Orijentalni ples. U 2020. će posjetitelji zabava subotom moći guštati i uz razna domaća jela na posebnim Maškaranim večerama od 21h, a više o jelovnicima potražite na www.maskare.net.

Čitanjem duhovite šentence, teksta koji opisuje događanja u protekloj godini, 26. će veljače započeti simbolično suđenje lutku mesopustu, krivcu za sve nedaće i teške dane, koji će u konačnici biti spaljen i porinut u more.

Zapamtite, i ove godine najbolji recept za obranu od zime glasi: maska i osmijeh na licu, najdraža ekipa i pravac Crikvenica!

Zabavno će biti i na www.maskare.net i Facebook stranici Maškare Crikvenica pa ih svakako posjetite. I to ne jednom, jer moglo bi se dogoditi da propustite koju važnu maškaranu novost ili sjajnu fotografiju.

Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice

Suorganizatori: „Fine Food“, „Eko- Murvica“ d.o.o., „Jadran“ d.d.

Suradnici u organizaciji: Udruga umirovljenika Grada Crikvenice „Sunce“, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske, udruge za očuvanje narodnih običaja „Duga“, „Gornji kraj“ i „Matkovići“, Udruga „Kušac“, Katedra čakavskoga sabora „Kotor“, OŠ Zvonka Cara Crikvenica, Društvo „Naša djeca“ Grada Crikvenice, Udruženje obrtnika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske

Pokrovitelj: Grad Crikvenica

Sponzori: „Adrialin“, Udruženje obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine, Pavlomir, Hotel „Marina“ Selce, Ronilački centar „Mihurić“, „Marinero Tours“, „Hyper Dizajn“, „Lidl“, Hostel „Karlovac“, Županijska lučka uprava Crikvenica

Medijski pokrovitelji: Narodni radio, 24 sata, Tunera Info, Radio Rijeka

Mail