HTZ pokreće seriju virtualnih prezentacija i radionica Croatian Virtual Get2Gether

Uslijed trenutnih tržišnih okolnosti i propisanih epidemioloških mjera u zemlji i svijetu koje značajno utječu na načine turističke promocije, Hrvatska turistička zajednica u ovoj godini pokreće seriju od 30 virtualnih prezentacija i radionica koje će se održati na 16 najvažnijih emitivnih tržišta. Aktivnosti će se provoditi putem online platforme, a prva u nizu prezentacija održat će se danas na tržištu Poljske u suradnji s turističkim zajednicama Dubrovačko-neretvanske županije, grada Korčule i općine Župa dubrovačka.

 

„Zbog nemogućnosti održavanja klasičnih sajmova i radionica diljem svijeta, odlučili smo pokrenuti seriju vlastitih virtualnih prezentacija i radionica koje ćemo provoditi samostalno te u suradnji sa sustavom turističkih zajednica. Uz glavni cilj, koji uključuje promociju hrvatskog turizma i ukupne hrvatske turističke ponude, želja nam je na jednom mjestu po tržištima okupiti najvažnije inozemne partnere i agente te im prenijeti aktualnu sigurnosnu situaciju u zemlji i pripremljenost Hrvatske za nadolazeću turističku sezonu“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

 Većina radionica i prezentacija planirana je za prvu polovinu godine, a u sklopu njih će se, osim promocije samih destinacija i turističkih proizvoda, govoriti i o epidemiološkim mjerama, sigurnosti hrvatskih destinacija i protokolima tijekom realizacije budućih turističkih putovanja.

U Poljskoj je, uz današnju prezentaciju, do lipnja predviđeno održavanje dodatnih sedam prezentacija i radionica u sklopu kojih će se predstaviti Splitsko-dalmatinska i Šibensko-kninska županija, Kvarner, Zadarska i Ličko-senjska županija, grad Zagreb i Krapinsko-zagorska županija, Klaster Slavonija te Istarska županija, a predviđena je i poslovna radionica za poljske i hrvatske subjekte.

„Putem virtualnih radionica i prezentacija poljskim turoperatorima i turističkim agentima želimo predstaviti hrvatske regije, a prva po redu je dubrovačka regija. Svih dostupnih 50 online mjesta je popunjeno u rekordnom roku što je dokaz da je ova aktivnost odlično prihvaćena od strane poljske turističke branše. Nadamo se i vjerujemo da će Poljaci i tijekom ove godine u velikom broju doći u Hrvatsku i tako opet pokazati da su istinski prijatelji i ljubitelji naše zemlje“, poručila je Agnieszka Puszczewicz, direktorica Predstavništva HTZ-a u Poljskoj.

Dodajmo kako je provedba aktivnosti, uz već spomenuto tržište Poljske, planirana i na tržištu Njemačke, Austrije, Slovenije, Italije, Češke, Slovačke, Mađarske, Nizozemske, Francuske, Velike Britanije, Belgije, Švedske, Rusije, Kine te SAD-a.

Mail